Top 10 Tips voor het kiezen van de mooiste kunstkerstboom

Om dit jaar de mooiste en meest natuurlijk ogende kerstboom te krijgen, hebben wij een aantal nuttige tips samengesteld voor het kopen van de grote kunstkerstboom. Er zijn veel verschillende soorten kunstkerstbomen verkrijgbaar, met verschillende prijzen en niveaus van realisme. De kunst is er een te vinden die past bij uw ruimte, budget en smaak. Hier zijn de top 10 tips voor het kiezen van de perfecte kunstkerstboom

Controleer de diameter van de boom.

Controleer de diameter van de boom. Voordat u koopt, moet u de diameter van de boom kennen. Dat zal u helpen de juiste maat standaard te vinden. Kijk ook naar de hoogte die op de doos staat, want sommige bomen worden korter gezaagd om in dozen te passen voor verzending.

Kijk naar de verlichting

Kunstmatige kerstboomverlichting is er zowel in LED- als in gloeilampvarianten. LED-lampjes zijn duurder, maar zijn energiezuiniger, gaan langer mee en hebben een levendiger kleur dan gloeilampen. Controleer ook het type aansluiting van de lampjes om er zeker van te zijn dat ze bij het type boom passen. De meeste moderne kunstkerstbomen hebben ingebouwde aansluitingen, maar bij sommige oudere modellen moeten individuele lampjes worden aangesloten op draden die door de boom lopen.

Let op het type en de kwaliteit van de naald.

Echte kerstbomen staan bekend om hun geur, maar kunstbomen ruiken ook heerlijk. Veel bomen worden geleverd met een geurzakje dat u in de boom kunt stoppen. Kunstbomen worden ook geleverd met verschillende soorten naalden. U kunt kiezen tussen traditionele of premium naalden die er levensechter uitzien. Als je van echt fris uitziende bomen houdt, ga dan voor de premium naalden, die er iets realistischer uitzien dan de traditionele.

Kijk uit voor nepsneeuw

Nepsneeuw, synthetisch of van katoen, is een leuke toevoeging aan elke goedkope kunstkerstboom. Het kan de boom een meer realistische uitstraling geven en een geweldig decoratie-idee zijn voor kinderen. Maar als je er allergisch voor bent, moet je het zeker vermijden. Als alternatief kunt u kiezen voor echte sneeuw, die bomen goed kunnen vasthouden. Steeds meer mensen kiezen voor kunstkerstbomen. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar ook handig op te bergen. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren, zodat u er een kunt vinden die bij uw stijl past. Als u wilt dat uw kerstboom de ster van de show wordt, kies dan voor een kunstboom. Kunstkerstbomen zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn er in verschillende stijlen en kleuren. Of u nu de voorkeur geeft aan een klassieke tafelboom of aan iets ongewoons, u zult zeker iets vinden dat bij uw stijl past.

Vergeet tot slot de kerstversiering niet.

Denk bij het kiezen van decoraties aan het soort verlichting dat u hebt (als die er is). Als je veel lage verlichting hebt, heb je misschien minder decoraties nodig. Als u veel verlichting op hoog niveau hebt, wilt u misschien meer decoraties toevoegen. Je moet ook rekening houden met het type boom: Echte kerstbomen hebben veel decoraties nodig. U moet ook beslissen of u de versieringen op de boom wilt aanbrengen voor of na het aanbrengen van de ornamenten. Kunstbomen kunnen worden versierd met minder lichtjes en versieringen, omdat ze niet dezelfde sfeer bieden als een levende boom. Aangezien kunstbomen vaak in één standaardmaat worden geleverd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanbrengen van decoraties op verschillende takken. Nu je weet wat je allemaal moet overwegen bij het kiezen van de perfecte kunstkerstboom, is het tijd om te gaan winkelen!