De kunst van het barbecueën

De term barbecueën is een algemene term die verschillende kookmethoden omvat met rook en levend vuur. Leer meer over de kunst van het barbecueën van de profs in dit artikel. In een mum van tijd kook je heerlijk gegrild vlees en andere gerechten zoals spareribs en brisket. Hier zijn enkele tips om barbecueën nog leuker te maken. Probeer vervolgens enkele van uw favoriete barbecuesauzen en geniet van uw maaltijd!
Oorsprong

In zijn boek ‘The Origin of Barbeque’ duikt Robert High in de geschiedenis van de Nieuwe Wereld, waarbij hij zijn oorsprong in South Carolina aanduidt. Hoewel de geschiedenis van barbecue ingewikkeld is, stelt hij dat de Amerikaanse culinaire stijl is gebaseerd op langzaam gekookt varkensvlees, bereid met rook en hitte van een houtvuur. Daarnaast geeft hij een definitie van barbecue. Kortom, barbecue is “slow-cooked varkensvlees gekookt boven een open vuur.”
ingrediënten

Het hoofdingrediënt van een goede barbecuesaus zijn tomatenproducten, en het wordt meestal op smaak gebracht met azijn. Het kan ook een paar extra ingrediënten bevatten, maar tomaten vormen de basis van de meeste barbecuesauzen. Het enige dat je nodig hebt om je eigen barbecuesaus te maken, is een pan, tomatenproducten en azijn. Vervolgens moet u 15 tot 20 minuten wachten tot het kookt voordat u het roert. Als het klaar is, kun je genieten van je heerlijke barbecuesaus op je favoriete gegrilde vlees.
Techniek

Verschillende soorten vlees vragen om verschillende barbecuetechnieken. Het soort vlees en de gewenste resultaten zullen bepalen welke techniek moet worden gebruikt. De eenvoudigste barbecuetechniek is de Hot and Fast-methode, waarbij een hoge temperatuur en een korte kooktijd nodig zijn. Gebruik voor deze techniek een houtskool- of gasbarbecue met sintels. Hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden. Indirect koken kan ook met een grilldeksel. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller het vlees gaart.
Sauzen

BBQ-sauzen zijn er in een grote verscheidenheid aan smaken, dus hoe weet je welke het beste zijn? We hebben vijf populaire barbecuesauzen verzameld om erachter te komen. De sauzen komen uit vier zuidelijke staten en het middenwesten en passen bij elk type gegrild vlees. De klassieke Kansas City barbecuesaus begint met ketchup en appelciderazijn en bevat zes smaakmakers. Probeer het op ribben of gegrilde kip voor een echt authentieke smaak.
regionale variaties

Terwijl de eerste bekende barbecuesaus azijn was, werd deze later bewerkt met lokale ingrediënten en smaken, en nu kunnen regionale barbecuesauzen variëren in smaak, kleur en textuur. De Carolina’s zijn bijvoorbeeld de thuisbasis van tal van sauzen. In tegenstelling tot de zoete, pittige Kansas City-saus, roepen Carolina-sauzen de vroegste dagen van de barbecue op, toen gewone azijn werd gebruikt om vlees dat boven een vuur werd geroosterd, te bedruipen. De Carolina Gold-saus is zo’n regionale variatie.