Wat is Decoratie?

De term decoratie heeft vele betekenissen. Het kan verwijzen naar het hele object of naar de ontworpen onderdelen ervan. Het woord decoratie kan ook verwijzen naar patronen of stilistische vormen op een kunstwerk. Decoraties dienen vele doelen en hebben een breed scala aan esthetische en functionele waarden. Hieronder vindt u enkele definities en voorbeelden van verschillende soorten decoratie. Wat is Decoratie? Lees verder om meer te weten te komen. Als je niet zeker weet wat dit woord betekent, bekijk dan de definitie van de OED.
OED-definitie van decoratie

De OED definieert decoratie als het verfraaien of decoreren van iets. De betekenis ervan gaat terug tot de jaren 1670, toen het woord dat bedoeld was om te versieren of te versieren voor het eerst werd gebruikt. In het vroege Engels werd het woord ook gebruikt als een insigne of medaille die als een ereteken werd gedragen. In andere contexten kan decoratie alles betekenen dat een object siert of verbetert. De OED-definitie van decoratie benadrukt vier verschillende toepassingen voor deze term.

Of een kunstwerk of meubel nu een persoonlijk statement is of niet, de OED definieert decoratie als een visuele representatie van een persoon of een plaats. Het kan iemands persoonlijkheid overbrengen en die persoon machtigen. Daarnaast kan decoratie worden gebruikt om een ​​overheids- of militaire onderscheiding te eren. Decoratie gaat in ieder geval om meer dan esthetiek. Bij gebruik als werkwoord geeft decoratie betekenis, in tegenstelling tot alleen het verfraaien van een ruimte.
Soorten decoratie

Er zijn veel verschillende soorten decoratie. Hoewel sommige mensen een bepaald type misschien aantrekkelijker vinden dan een ander, komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Je kunt alles versieren, van je gazon tot je schoolspullen, van meubels tot zelfs je eten. Voordat je echter iets kunt decoreren, moet je eerst bepalen welk type decoratie je wilt. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende soorten decoratie bekijken. Hopelijk helpt deze informatie u bij het nemen van een beslissing over het type decoratie dat u wilt.

De geschiedenis van de decoratie in Islamitisch Perzië kan worden herleid tot verschillende historische perioden. Hoewel het misschien moeilijk is om de exacte data van specifieke perioden te onderscheiden, leidden grote cultuurverschuivingen en de komst van Europese handelsbedrijven vaak tot nieuwe decoratieve modi en stijlen. Decoratieve thema’s kunnen ook van het ene medium op het andere zijn overgedragen. In ieder geval is het mogelijk om de evolutie van bepaalde decoratieve elementen over meerdere eeuwen te volgen. Deze veranderingen kunnen worden weerspiegeld in kleine variaties van individuele decoratieve elementen.
Functie van decoratie:

De wetenschappelijke studie van decoratie is geëvolueerd van zijn historische wortels in de kunstgeschiedenis tot een actieve deelnemer in de hedendaagse cultuur. David Brett, een Britse designhistoricus, heeft een visie ontwikkeld die de rol van decoratie in ons leven onderzoekt. In plaats van zich te concentreren op esthetische waarde, benadrukt hij de rol van decoratie in sociale communicatie en zelfpresentatie. Daarnaast onderzoekt Swift de geschiedenis van decoratie in de context van esthetische smaak. Dit artikel bespreekt enkele van de meest voorkomende functies van decoratie en onderzoekt hoe ze zich tot elkaar verhouden.

De functie van decoratie is een complexe eigenschap die door de geschiedenis heen is geëvolueerd. Hoewel de mechanismen voor deze evolutie grotendeels onbekend blijven, wordt algemeen aangenomen dat het bijdraagt ​​aan het verminderen van de fysieke kosten van het dragen van de last. Decoratie kan bijvoorbeeld het gewicht van het dier verminderen door drijfvermogen te creëren, wat moeilijk te dragen zou zijn voor taxa met een klein lichaam. Bovendien kan decoratie ook problematisch zijn voor vliegende volwassenen, omdat hun gewicht een belemmering kan zijn voor beweging.