Vetplanten – Kamerplanten met weinig licht

Vetplanten zijn de meest populaire kamerplanten bij weinig licht. Ze gedijen goed in omstandigheden met weinig licht en droge lucht. Ze zijn ook uitstekende op zichzelf staande planten of groepen. Lees verder om meer over hen te weten te komen! Hier zijn een paar tips:
Kamerplanten met weinig licht

Als je weinig licht in huis hebt, overweeg dan om een ​​kamerplant met weinig licht te planten. Dit type plant verdraagt ​​weinig licht, dus je kunt genieten van de schoonheid van groene planten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over groene vingers. Sommige van deze planten hebben ook een grote verscheidenheid aan kleuren en zijn perfect voor mensen met weinig ruimte. De gouden pothos is een voorbeeld van een kamerplant met weinig licht. Het blad is aantrekkelijk en kan uit een hangende mand lopen of worden getraind om op een verticale steun te klimmen. Als u het blad levendig en gezond wilt houden, kunt u het periodiek snoeien.
vetplanten

Vetplanten zijn een van de beste manieren om natuurlijke schoonheid aan je huis toe te voegen. Ze hebben niet veel onderhoud nodig en ze zijn er in verschillende vormen, texturen, kleuren en maten. Andere planten die water en zonlicht nodig hebben, vervang je gemakkelijk door vetplanten. Deze planten zijn ook ideaal voor mensen die een onderhoudsarme plant willen. Ze zullen gedijen als je ze een beetje aandacht geeft. Lees verder voor meer informatie over vetplanten.
Gietijzeren planten

Als je op zoek bent naar een mooie plant die winterhard is en niet beschadigd raakt door koude temperaturen, probeer dan een Cast Iron plant. De bladeren zijn lang, smal en diepgroen, met sierlijke stengels. Gietijzeren planten zijn ideaal voor binnenruimtes omdat ze weinig licht verdragen en tot 60 cm hoog kunnen worden. Om je planten gezond te houden, is het belangrijk om ze elke maand te bemesten. Breng voor het beste resultaat direct na het water geven mest aan.
Kalanchoë

Als je overweegt een kamerplant Kalanchoë te kopen, volgen hier enkele tips voor succes. Bedenk allereerst dat deze plant indirect licht nodig heeft. Te veel licht kan de wortels beschadigen en ziektes veroorzaken. Geef de plant pas water als de grond droog aanvoelt. Je moet ook voorkomen dat je hem te veel water geeft, omdat hij schimmels en bacteriën kan bevatten. U kunt ook één keer per maand korrelige mest op de wortels aanbrengen. Breng een eetlepel mest aan per dertig centimeter grond. Volg de instructies op de meststofverpakking voor het beste resultaat.
Spin plant

Als je erover denkt een spinplant als kamerplant te kweken, heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe je hem moet verzorgen. Dit type plant heeft helder indirect licht nodig om te gedijen. In de lente en de zomer moet je hem om de twee weken voeren. Voer het minder vaak in de herfst en winter en je kunt het bemesten helemaal overslaan. Geef het echter niet te veel, omdat het langbenig wordt en bruine punten krijgt. Je moet ook voorkomen dat de wortels te veel water geven, omdat dat zal leiden tot rot.