Vaste planten, eenjarigen en groenblijvende planten kiezen als tuinplanten

Als u meer kleur en interesse aan uw tuin wilt toevoegen, moet u de juiste planten kiezen. U kunt kiezen voor vaste planten, eenjarigen of groenblijvende planten. Je kunt je reukvermogen activeren door geurige planten zoals lavendel, sering, dianthus of Koreanspice viburnum toe te voegen. Probeer voor kleur in de winter groenblijvende planten op te nemen, maar je kunt ook op zoek gaan naar dwergvariëteiten. Sommige van deze planten zijn ook goed voor beperkte ruimte.
Groenten

Groenten voor tuinplanten zijn een uitstekende keuze als je geïnteresseerd bent in het kweken van verse, biologische groenten. Een moestuin is een dankbare hobby voor zowel u als uw gezin. Er zijn echter bepaalde belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden voordat u probeert groenten in uw eigen tuin te verbouwen. Zorg er allereerst voor dat u een locatie kiest die dicht bij een waterbron ligt. Hoewel veel planten een constante toevoer van water nodig hebben, mag de hoeveelheid die u op de grond moet aanbrengen niet meer dan 2,5 cm per week zijn. Ten tweede, vergeet niet om elk jaar gewassen te roteren.
eenjarigen

Een van de beste manieren om een ​​aantrekkelijk landschap voor uw tuin te creëren, is door eenjarige planten als tuinplanten te gebruiken. Ze zijn een uitstekende keuze voor containers, omdat ze alleen of als onderdeel van een gemengde beplanting goed groeien. Probeer creatief te zijn bij het kiezen van uw containers. Hangende containers en bloembakken zijn ideaal voor eenjarigen omdat ze over de zijkanten lopen. Achterblijvende eenjarigen kunnen ook een mooie weergave zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw eenjarige planten te laten groeien.
Evergreens

Er zijn veel verschillende soorten evergreens en sommige groeien uit tot enorme exemplaren. Sommige zijn dwergachtig en ideaal om in perken en borders te planten, terwijl andere compact zijn en slechts een paar meter hoog worden. Evergreens zijn uitstekend voor privacy, ze behouden hun gebladerte de hele winter en ze verbergen fundamenten. Naast hun privacyvoordelen zorgen evergreens voor prachtige achtergrondplanten in een tuin of landschap. Om de beste voor uw tuin te kiezen, moet u de grootte en vorm bepalen voordat u koopt.
Vaste planten

Voordat u vaste planten voor uw tuin kiest, moet u hun beschrijvingen lezen en de USDA Hardiness Zone voor uw regio ontdekken. Meestal zijn vaste planten in uw omgeving winterhard en kunnen ze de strenge winters in uw omgeving overleven. Kies een vaste plant die de juiste hoeveelheid zonlicht nodig heeft – volle zon of halfschaduw – en plant deze op de juiste locatie. Of ze nu in de herfst of de lente worden geplant, vaste planten hebben regelmatig water nodig om zich te vestigen voordat ze kunnen bloeien.
wijnstokken

Als je weinig ruimte in je tuin hebt, overweeg dan om wijnstokken te planten. Deze kleine planten zullen het hele jaar door een verscheidenheid aan interesses produceren, van kleurrijke bloemen tot interessante schors en gebladerte. Houd bij het kiezen van wijnstokken ook rekening met hun lichtvereisten. In gematigde klimaten groeien erwten het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in de halfschaduw worden gekweekt. Planten met een hoge groeiwijze zoals poolbonen zullen het latwerk snel bedekken.
kalebassen

Als je van tuinieren houdt, dan zul je genieten van deze tuinplanten. Ze hebben persoonlijkheid en veel mensen vinden het leuk om ze te leren kennen. Deze planten zijn alfabetisch gerangschikt op geslacht. Kies uw planten verstandig op basis van hun winterhardheidszones. Als je in zone 3 woont, kies dan planten die het goed doen in zone 4, maar als je in zone 2 woont, moet je een andere plant selecteren. Onderstaande planten zijn prima keuzes voor een zonnige achtertuin.