Tuinplanten kiezen

Het is mogelijk om verschillende soorten planten in uw tuin te kweken. In dit artikel bespreken we de basisprincipes van het kiezen van vaste planten, struiken en bomen. Er is een enorme verscheidenheid aan verschillende planten om uit te kiezen, en we zullen de beste voor uw tuin bedekken. U leert ook over verschillende soorten verzorging en onderhoud voor uw tuinplanten. Het kiezen van tuinplanten kan een lonend en leuk proces zijn. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende soorten tuinplanten.
Vaste planten kiezen

Het kiezen van meerjarige tuinplanten kan lastig zijn. Vaak kun je verschillende soorten vinden die er geweldig uitzien en elk jaar op dezelfde plek bloeien, maar veel tuinders behandelen vaste planten als eenjarige planten. Controleer voordat u uw tuingrond opgraaft, de zonbeweging en temperatuur van het gebied waar u uw vaste planten wilt planten. Houd naast het klimaat rekening met het type bodemgesteldheid. Mogelijk moet u wat extra water, kunstmest of snoeien toevoegen.
Struiken kiezen

Heesters zijn een prachtige aanvulling op elke tuin en er zijn veel soorten om uit te kiezen. Het kiezen van de juiste kan de schoonheid van uw landschap verbeteren en u tegelijkertijd veel voordelen opleveren. Heesters kunnen aantrekkelijk zijn, geuren en veel toepassingen hebben. Ze kunnen schaduw, privacy en bodembedekkers bieden op hellingen, evenals regenwater absorberen en dieren in het wild aantrekken. Inheemse struiken zijn ook beschikbaar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het planten van een meer ecologische benadering van tuinieren.
Bomen kiezen

Hoewel er een verscheidenheid aan bomen en struiken is om uit te kiezen, zijn sommige beter geschikt voor bepaalde tuinomgevingen dan andere. Bepaal wat voor soort grond je in je tuin hebt voordat je een beslissing neemt. Sommige bomen hebben de volle zon nodig om te groeien, terwijl andere de voorkeur geven aan gevlekte schaduw. Het kiezen van de juiste grondsoort voor uw nieuwe tuinplanten vergroot hun overlevingskansen. Hieronder vindt u tips voor het kiezen van bomen en struiken voor uw tuin.
Eenjarigen kiezen

Houd bij het kiezen van eenjarige tuinplanten rekening met de omstandigheden van het gebied waar u gaat planten. Sommige eenjarigen hebben veel zonlicht nodig, terwijl andere halfschaduw tolereren. Vraag bij twijfel de medewerkers van het tuincentrum om advies. Zoek naar planten met compact gebladerte en veel bloemknoppen en selecteer planten met contrasterende kleuren, texturen of geuren. Sommige eenjarigen kunnen potgebonden zijn of uitzetten is noodzakelijk, maar er zijn alternatieven.