Soorten kamerplanten en hoe ze te verzorgen

De verschillende soorten kamerplanten vereisen allemaal verschillende zorgniveaus. Sommige hebben helemaal geen verzorging nodig, andere hebben dagelijks water nodig, intens zonlicht en speciale meststoffen. Sommige zijn geschikt voor bepaalde temperaturen en lichtniveaus. Lees verder voor enkele tips over het verzorgen van kamerplanten. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van kamerplanten die het goed zullen doen in verschillende delen van het huis. Je kunt deze tips ook gebruiken om je eigen kamerplanten te kweken. Deze planten voegen schoonheid en kleur toe aan je huis en verlagen je energierekening.
Planten die gedijen in subtropische klimaten

Planten die inheems zijn in tropische klimaten worden vaak gekweekt in gematigde streken. In subtropische klimaten is de nachttemperatuur echter vaak hoger dan in gematigde klimaten. Door subtropische planten te kweken, kun je je plantenselectie uitbreiden zonder afbreuk te doen aan de tropische uitstraling van je kamer. Enkele voorbeelden van subtropische planten zijn lantana, bougainvillea, mandevilla, oleander en abutilon.
Planten die gedijen bij indirect licht

Indirect licht is een cruciaal element voor kamerplanten. Velen zijn toleranter voor weinig licht dan andere soorten planten. Dit komt omdat ze geen direct zonlicht nodig hebben en gedijen in indirect licht. Deze planten geven ook de voorkeur aan helder indirect licht. Ze zijn zeer gemakkelijk te onderhouden en vereisen minimale watergift. Een goede vuistregel is om ze niet te veel water te geven. Je kunt ze altijd in het voorjaar of de zomer verpotten als ze te droog worden.
Planten die zuurstof produceren

Het houden van planten in huis is een geweldige manier om de luchtkwaliteit te verbeteren, en veel soorten kamerplanten kunnen u helpen dat doel te bereiken. Veel planten produceren zuurstof, waaronder de bonte slangenplant, die ook wel de schoonmoedertaal wordt genoemd. Ze kunnen ‘s nachts fotosynthese uitvoeren en koolstofdioxide opslaan. Omdat ze ‘s avonds zuurstof afgeven, zijn veel soorten kamerplanten een uitstekende keuze om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Onderhoudsarme planten

Als je net begint met kamerplanten, overweeg dan om te investeren in wat onderhoudsarme kamerplanten. Bloemen kunnen je huis opfleuren en de luchtkwaliteit verbeteren, maar ook leven toevoegen aan een woonarrangement. Drukke mensen vinden het echter vaak moeilijk om bloemen in leven te houden, omdat ze een doorn in het oog kunnen worden als ze niet goed worden verzorgd. Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme kamerplant die perfect is voor beginners, overweeg dan om een ​​van de volgende te kiezen: