Hoe u tuinplanten kiest die bestuivers aantrekken?

Als je kleine kinderen hebt, moet je je tuinplanten zorgvuldig uitkiezen. Kies vaste planten en eenjarige planten in het warme en koele seizoen. Als je het niet zeker weet, overweeg dan om planten te kopen die al bestaan. Deze zijn gemakkelijker te verzorgen, veroorzaken minder snel problemen en zijn goedkoper in aanschaf. Vermijd het starten van planten uit zaad, omdat veel zaden moeilijk te hanteren zijn, lang duren om te ontkiemen en mogelijk niet eetbaar zijn. Met deze tips kun je bepalen welke planten het beste in jouw tuin passen.
Planten die bijen aantrekken

Een van de beste manieren om bijen naar uw tuin te lokken, is door bloemen te planten die bestuivervriendelijk zijn. Veel bloeiende vruchten trekken bijvoorbeeld bijen aan omdat ze nectar en stuifmeel produceren. Kruiden zijn goede keuzes, vooral erfstukvariëteiten. Als u meer dan één soort bijen wilt aantrekken, moet u er meerdere in uw tuin planten. Hieronder vindt u enkele ideeën voor plantcombinaties die bijen zullen aantrekken.

Winterbloeiende planten zoals geraniums en winterheide kunnen bijen aantrekken omdat ze winterhard zijn. Hoewel geraniums vaste planten zijn, kun je ze opgraven en bij koel weer bewaren als je in een klimaat leeft met temperaturen lager dan 45 graden. Ze kunnen ook als eenjarige worden gekweekt en winterhard in milde klimaten als ze goed worden beschermd.
Planten die weinig verzorging nodig hebben

Als je op zoek bent naar tuinplanten die weinig verzorging nodig hebben, overweeg dan om goudsbloemen te planten. Deze kleurrijke eenjarigen hebben slechts af en toe een deadheading nodig, maar kunnen gedijen in halfschaduw of volle zon. Zorg ervoor dat u in het voorjaar goudsbloemen plant, nadat alle vorstgevaar is geweken. Om slakken af ​​te schrikken, strooi je geplette eierschalen rond je plant. Morning glories zijn ook onderhoudsarme vaste planten en ze kunnen in één seizoen tot 12 voet groeien. Ze zijn droogtetolerant en hertebestendig, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diegenen die kleur willen toevoegen aan hun landschap.

Viburnums zijn een populaire keuze omdat ze een lage plaag- en ziektedruk hebben, een weelderige, groene groeiwijze en prachtige bloemen. Hoewel het winterharde planten zijn, kunnen viburnums ook eigenzinnigheid aan uw tuin toevoegen. Een andere plant die weinig onderhoud nodig heeft, is kattekruid, dat een hitte- en droogtebestendige groeiwijze heeft. Dan is er forsythia, die grote, felgele bloemen heeft die lang bloeien en weinig verzorging nodig hebben.
Planten die elk jaar opnieuw moeten worden geplant

Er zijn twee hoofdsoorten planten: eenjarigen en vaste planten. Eenjarigen zijn planten met een kortere levensduur die elk jaar opnieuw moeten worden geplant. Vaste planten daarentegen groeien elk jaar terug vanaf hun wortels en kunnen slechts één keer worden geplant of om de paar jaar worden gesplitst en opnieuw geplant. Vaste planten zijn kruidachtige planten die in het voorjaar opnieuw groeien en het volgende jaar bloeien. Vaste planten kunnen worden onderverdeeld in eenjarige, halfjarige en houtachtige vaste plant. Houtachtige vaste planten verwijzen meestal naar bomen en struiken. Ze hebben meestal dikkere stengels en bladeren.

Eenjarigen moeten elk jaar opnieuw worden geplant en zijn meestal geen vaste planten. Biënnales zijn van korte duur, maar ze kunnen zaden produceren. Vaste planten zijn niet zo duur als vaste planten en hoeven niet opnieuw te worden geplant. Vaste planten zijn een goede keuze voor een voedselbos, omdat ze weinig onderhoud vergen en zichzelf kunnen zaaien. Eenjarigen hebben geen specifieke klimaatzone, dus u kunt planten kiezen die in uw omgeving gedijen.