Hoe u het juiste tuinmeubilair kiest

Bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen moet comfort de eerste overweging zijn. Kies stoelen die breed genoeg zijn om comfortabel te zitten, met comfortabel gevormde zittingen en rugleuningen. Kies op dezelfde manier relaxers die comfortabel zijn om in en uit te stappen. Materialen, of het nu hout, metaal of hars is, zijn allemaal geweldige keuzes voor deze items, maar de basisstructuur van de stukken zou het belangrijkste moeten zijn. Lees verder voor enkele tips om uw keuze makkelijker te maken.
Natuurlijk vlechtwerk

Veel mensen kiezen om verschillende redenen voor natuurlijke rieten tuinmeubelen, waaronder het comfort en de elasticiteit, evenals het vermogen om creativiteit te inspireren. Het materiaal kan in een willekeurig aantal patronen en kleuren worden geweven, dus het is mogelijk om een ​​unieke look voor uw buitenruimte te creëren. Het is ook kwetsbaar voor slecht weer, maar sommige bedrijven bieden een vochtbestendige coating voor extra bescherming.
Synthetisch rotan

Zowel natuurlijke als synthetische rotan tuinmeubelen hebben voor- en nadelen. Natuurlijke materialen hebben een bepaalde charme en weerspiegelen een bepaalde warmte die bij synthetische meubelen ontbreekt. Bovendien is rotan te vinden in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen, stijlen en maten die aantrekkelijker zijn voor het oog. U kunt een stuk kiezen dat perfect bij het uiterlijk van uw tuin past en toch betaalbaar blijft.
Metaal

Bij het kopen van metalen tuinmeubelen kun je het beste kijken naar stukken met een poedercoating. Ze zijn beter bestand tegen roest en corrosie dan andere soorten metaal. Roest kan echter beginnen met een schilfertje in de lak en kan zich in vochtige ruimtes ontwikkelen tot een bijtende, zwarte roest. Om roest te voorkomen, moet u regelmatig water afvegen om te voorkomen dat het metaal vlekken maakt. Voor extra bescherming kunt u overwegen om extra beschermende coatings aan te brengen, zoals spray-on, die het metaal beschermen tegen roest en corrosie.
Hout

Als u uw houten tuinmeubelen wilt beschermen, moet u het hout regelmatig schrobben met een schuursponsje. U kunt een vochtige keukenspons gebruiken om vlekken te verwijderen, of u kunt een hogedrukspuit huren om vlekken weg te blazen. Deze sproeiers hebben een mondstuk dat vuil met hoge druk wegblaast en je kunt ze huren voor slechts PS20 per dag. Als u echter grote buitenmeubels heeft, moet u een gespecialiseerde sproeier huren die wordt geleverd met een borstelfitting. Als u zwarte vlekken op het hout ziet, moet u deze reinigen met een schimmel- en schimmelreiniger en vervolgens een houtverduurzamingsmiddel gebruiken. Breng vervolgens hoogwaardige Teakolie aan op het hout, bij voorkeur gemaakt van een dicht, exotisch hardhout.
Kussens

Wil je extra comfort toevoegen aan je tuinmeubelen, overweeg dan om een ​​paar kussens aan te schaffen. Deze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en verplaatst, en ze zijn ook verkrijgbaar in een scala aan ontwerpen, kleuren en maten. Ze zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor elke tuinomgeving. Hieronder vind je enkele handige tips om je te helpen bij het kiezen van de beste kussens voor je buitenruimte. De eerste stap is om te beslissen van het materiaal waarvan u uw kussens wilt maken.