Het beste materiaal voor tuinmeubelen kiezen

Het materiaal waaruit u uw tuinmeubelen koopt, is een kritische overweging. Hout is een goede keuze, maar u kunt ook Iroko, Teak of staal overwegen. Elk van deze materialen heeft voor- en nadelen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste meubels voor uw tuin. Kies meubels gemaakt van duurzame en weerbestendige materialen, of een mix van hout en metaal. Zorg ervoor dat de materialen duurzaam zijn en bestand zijn tegen roest en rot.
Hout is een goede optie

Als u op zoek bent naar meubels voor uw buitenruimte, vraagt ​​u zich misschien af ​​of hout een goede keuze is. Hout is immers een van de mooiste materialen en staat bekend om zijn duurzaamheid. Maar hoe kies je het juiste hout voor buitenmeubels? Om de beste keuze voor uw ruimte te vinden, moet u de kwaliteiten van elk hout en de duurzaamheid ervan kennen. Hieronder vind je een aantal zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van hout voor buitenmeubels.
Teak is een betere optie

Veel mensen kopen bij voorkeur teakhouten tuinmeubelen voor hun buitenruimte. Teak is een superieur materiaal voor tuinmeubilair vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen insecten, schimmels en meeldauw. Het is ook bestand tegen verschillende klimaatomstandigheden, waardoor het ideaal is voor gebruik het hele jaar door. Een teakhouten terrasset gaat jarenlang mee. Afhankelijk van uw locatie kunt u uw teakhouten meubelen in alle seizoenen buiten laten staan.
Iroko is een betere optie?

Iroko, ook bekend als Afrikaans teak en kambala, is een dicht hardhout dat voorkomt in West-Afrika. Het is vergelijkbaar met teak, maar verschilt op veel belangrijke manieren. Het groeit tot 150 voet lang en is ongeveer zeven voet in diameter. Het heeft dezelfde sterkte en duurzaamheid, maar is minder flexibel en bevat meer mineralen. Dat gezegd hebbende, iroko is een uitstekende houtsoort voor tuinmeubelen en zal een prachtige aanvulling zijn op je buitenruimte.
Staal is een goede optie

Een van de belangrijkste redenen waarom staal een goede keuze is voor tuinmeubelen, is de duurzaamheid. Het is bestand tegen extreme temperaturen en is bestand tegen roest en corrosie. Bovendien kan het ongelooflijk aantrekkelijk zijn en een vleugje klasse toevoegen aan elke buitenruimte. Hoewel het zwaarder is dan aluminium of smeedijzer, zijn stalen tuinmeubelen relatief licht van gewicht. Metalen tuinmeubelen moeten echter regelmatig worden behandeld met een geschikte beschermende poedercoating om het uiterlijk en de duurzaamheid te behouden.
Rotan is een goed alternatief

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe set tuinmeubelen, vraag je je misschien af ​​welk materiaal het beste is. Hoewel rotan een uitstekend alternatief is voor veel gangbare materialen, zijn er enkele verschillen tussen rotan en hout. Ten eerste is rotan verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als je op zoek bent naar een neutrale kleur, dan is zwart of wit rotan de beste keuze. Zwart rotan is echter ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.