Dingen om te overwegen bij het kopen van tuingereedschap

Wanneer u begint met uw tuinhobby, vindt u het misschien handig om in een paar belangrijke items te investeren. Handtroffels en snoeischaren zijn bijvoorbeeld onmisbaar bij het wieden en oogsten. En hoewel u waarschijnlijk wilt investeren in een kruiwagen voor het transporteren van grond, zult u waarschijnlijk een kruiwagen vinden die handig is voor wieden en oogsten. Er zijn verschillende andere dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van gereedschap voor uw tuin.
Handbediende troffel

Of u nu een boom wilt verplanten of een gazon wilt opgraven, een handtroffel van hoge kwaliteit kan u daarbij helpen. Deze gereedschappen kunnen worden gebruikt om grote hoeveelheden grond of graszoden te verplaatsen en de meeste hebben een handgreep die ergonomisch is ontworpen om u te helpen werken zonder vermoeidheid. Ze zijn ook sterk en duurzaam genoeg om jarenlang mee te gaan. Bovendien hoeft u uw troffel niet na een paar jaar te vervangen als u er zuinig op bent.

Of u nu op zoek bent naar een goedkope draagbare troffel voor thuis of een professionele troffel, roestvrij staal is een geweldige optie. Het is zeer duurzaam en ziet er prachtig uit als het gepolijst is. Het mes graaft diep in de grond en met behulp van het scherpe mes manoeuvreer je gemakkelijk om wortels en onkruid heen. Roestvaststalen troffels zijn over het algemeen behoorlijk zwaar, dus misschien wilt u investeren in een lichtere, goedkopere optie. Ze zijn geweldig voor zwaar werk, maar kunnen na verloop van tijd saai worden.
Snoeischaar

Een geweldige snoeischaar helpt je bij het snoeien van je bloeiende planten en andere tuinartikelen. Er zijn veel soorten scharen om uit te kiezen, maar de belangrijkste overweging is waarvoor je ze nodig hebt. Verschillende soorten scharen hebben verschillende doeleinden en prijzen, dus houd rekening met de volgende overwegingen bij het kopen van het juiste paar. Door een paar van hoge kwaliteit te kopen, weet u zeker dat uw tuingereedschap jarenlang meegaat.

Als u van plan bent uw snoeischaar regelmatig te gebruiken, is het een goed idee om er een te kopen met vervangende onderdelen. U kunt de onderdelen eenvoudig verwisselen en uw tuingereedschap onderhouden. Snoeischaar kan duur zijn, dus u moet een snoeischaar van hoge kwaliteit kopen om te voorkomen dat u een slecht paar koopt. Als u van plan bent regelmatig bomen en struiken te snoeien, zorg er dan voor dat uw gereedschap duurzaam is en bestand is tegen veelvuldig gebruik.
Gieter

Een gieter is een uitstekend hulpmiddel om in huis te hebben, maar wat zijn de voordelen ervan? Dit gereedschap maakt gebruik van een hendel voor het besproeien, dus het is gemakkelijk te bedienen. Afhankelijk van het type tuin dat je hebt, kun je verschillende sproeipatronen kiezen. Een gieter heeft een breed scala aan functies, van zacht sproeien over je planten tot een sterke, krachtige straal. Het heeft een getextureerde handgreep en een ophanghaak voor gemakkelijk opbergen. Het heeft ook geen triggers of ander mechanisme dat constant indrukken van de trigger vereist. Dit maakt het handig voor mensen met artritis, omdat er niet constant in geknepen hoeft te worden.

Gieters zijn voornamelijk gemaakt van plastic of metaal. Metalen gieters zijn duurzamer en zullen na verloop van tijd minder snel breken, buigen of verkleuren. Ondanks de duurzaamheid van metalen gieters, zijn ze niet zo duurzaam als plastic. Kunststof stangen kunnen na vele jaren gebruik gaan roesten of breken, dus het is het beste om een ​​metalen slang te kiezen als u het zich kunt veroorloven.
Kruiwagen

Of u nu een kruiwagen voor tuinartikelen of een kruiwagen voor tuinieren wilt, er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een kruiwagen aanschaft. Allereerst moet u weten hoeveel ruimte uw kruiwagen nodig heeft. De meeste tuiniers hebben minstens vier kubieke voet ruimte nodig voor al hun items. Of je nu stenen, aarde of andere voorwerpen moet vervoeren, een kruiwagen is altijd handig.

Het materiaal waaruit een kruiwagen voor tuinartikelen bestaat, is meestal zwaar en onpraktisch. Er zijn enkele modellen die zijn ontworpen voor lichtere ladingen en zijn gemaakt van lichtgewicht plastic of andere materialen. U kunt opvouwbare versies vinden die perfect zijn voor seizoensgebonden tuinieren of voor huizen met beperkte opslagruimte. Een kruiwagen voor tuinartikelen die plat kan worden opgevouwen voor opslag is een geweldige optie. Hoewel je het misschien moet monteren, hebben de meeste modellen een roestbestendig stalen frame en een polypropyleen kuip.