Aan de slag met uw binnentuin

De binnentuin kan een toevluchtsoord van de buitenwereld zijn, een bron van grote vreugde en ontspanning. Kamerplanten hebben tal van gezondheidsvoordelen en kunnen uw algehele geluk verbeteren. Door een paar kamerplanten aan je huis toe te voegen, creëer je niet alleen een gastvrije omgeving, maar kan het ook eenzaamheid en depressie verlichten. Studies tonen aan dat kamerplanten de concentratie verbeteren en stress verminderen. Ze kunnen ook je humeur een boost geven. In dit artikel leest u hoe u aan de slag kunt gaan met uw binnentuin.
Planten die de luchtkwaliteit verbeteren

Naast het stimuleren van je humeur en het zuiveren van de lucht in je huis, kunnen kamerplanten je ook helpen om ‘s nachts te slapen. Sommige planten filteren ook chemicaliën in de lucht. Anderen nemen kooldioxide op en geven ‘s avonds zuurstof af. NASA voerde in 1989 een onderzoek naar schone lucht uit. De hoofdwetenschapper, Dr. Bill Wolverton, schreef een boek met de titel “How to Grow Fresh Air” waarin de voordelen van kamerplanten voor je gezondheid worden beschreven.
Planten die je interieur verfraaien

Er zijn zoveel manieren om je huis te decoreren met planten. Ze kunnen elke kamer opfleuren, zorgen voor verse zuurstof en dienen als brandpunt. Kamerplanten kunnen ook als kunst worden gebruikt, waardoor een kamer op een unieke manier samenkomt. Als je geen groene vingers hebt, maakt het niet uit. Hier zijn negen hippe kamerplanten om te proberen. U zult genieten van hoe ze uw ruimte transformeren.
Planten die minder water nodig hebben

Als je op zoek bent naar een kamerplant die overleeft met wat minder water, probeer dan vetplanten. Deze planten hebben dikke, vlezige bladeren die relatief waterbesparend zijn. Ze hebben ook een dikke laag wasachtige huid, een nagelriem genaamd, die hen helpt water op te slaan. Ze hebben weinig water nodig, waardoor ze maanden in een hoekje kunnen overleven. Hier zijn 14 vetplanten die minimaal water nodig hebben.
Planten die meer licht nodig hebben

Veel kamerplanten hebben meer licht nodig om te gedijen. In omstandigheden met weinig licht wordt meestal minder water gebruikt. Zorg ervoor dat je planten de tijd geeft om uit te drogen voordat je ze water geeft. Dit is vooral belangrijk tijdens de wintermaanden. U kunt planten dichter bij ramen plaatsen of aanvullen met tl-verlichting. De belangrijkste factor bij het kweken van kamerplanten is in ieder geval licht. U kunt kiezen uit vele soorten en maten kunstlicht om aan de specifieke eisen van uw planten te voldoen.
Planten die beluchting nodig hebben

Planten hebben lucht nodig om te gedijen. Zonder dit kunnen ze niet de nodige voedingsstoffen en energie uit hun omgeving opnemen. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw grond goed belucht is, en dit betekent dat u uw planten regelmatig moet beluchten. Door ze te veel water te geven, zullen de wortels van een plant verzwakken, wat kan leiden tot ziekte en zelfs de dood. Om dit probleem te voorkomen, kunt u de grond beluchten met een handpomp.