5 tips om uw puppy gezond hondenvoer te geven

Wanneer uw puppy een baby is en zijn laatste vaccinaties heeft gehad, krijgt u advies over de beste voeding voor uw nieuwe huisdier. Het is een tijdrovende klus om uit te zoeken wat het beste merk hondenvoer is en welke gezond zijn. Lees verder om erachter te komen waar u op moet letten bij het kopen van hondenvoer voor uw nieuwe gezinslid…

Ga voor droog hondenvoer

Puppy’s hebben een dieet nodig met veel eiwitten en weinig vet. Orijen puppy voer is een uitstekende keuze omdat het helpt bij het reinigen van de tanden en het tandvlees, wat essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van uw puppy. Er is ook natvoer beschikbaar, dat uw puppy dezelfde voedingsstoffen biedt als droogvoer. Een ding waar u op moet letten is het watergehalte, dat hoog moet zijn om uw puppy voldoende te laten hydrateren.

Kies een gerenommeerd merk

Als u er zeker van wilt zijn dat uw puppy de juiste voeding krijgt, ga dan op zoek naar voer dat is goedgekeurd zoals de populaire Ecostyle hondenbrokken aanbieding. Dit geeft u de zekerheid dat het voer is getest en veilig is voor uw puppy. Een andere goede manier om gezonde merken te kiezen, is te letten op de ingrediënten op de zak. Een handige tip is om maïs en soja als hoofdingrediënten te vermijden. Deze zijn meer geschikt voor een volwassen hond met spijsverteringsproblemen.

Zoek de ingrediënten

Maïs – Dit wordt vaak aan puppy’s gegeven vanwege het hoge energieniveau, maar het moet worden vermeden tot je puppy ouder is, omdat het spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Aardappelen – Deze zijn een goede bron van vezels, maar zorg ervoor dat ze ongeschild zijn, want de schillen bevatten veel zetmeel. Aardappelen zijn een goede bron van kalium en worden aanbevolen door dierenartsen. Vlees en vleesproducten – Deze zijn een goede bron van eiwitten en vormen een groot percentage van de meeste puppyvoeding. Groenten – Wortelen, erwten en zoete aardappelen zijn geweldig om voeding aan het dieet van uw puppy toe te voegen zonder het eiwitgehalte te verhogen.

Conclusie

Wanneer u hondenvoer voor uw nieuwe puppy kiest, wilt u er zeker van zijn dat het uw puppy de voedingsstoffen geeft die hij nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven. Als u hondenvoer zoekt, zorg er dan voor dat u een hoogwaardig merk kiest dat door de AAFCO is goedgekeurd en een hoog vleesgehalte heeft. Vermijd voeding met veel maïs of soja als ingrediënten, want die zijn meer geschikt voor volwassen honden. Door deze tips op te volgen, kunt u een hondenvoer vinden dat gezond is voor uw puppy en gemakkelijk is voor uw portemonnee.